Verzekeraar Interamerican zet serieuze stappen richting GDPR-compliance
28 juni 2017 [03:35], 1188 views
Door Redactie

Verzekeraar Interamerican zet serieuze stappen richting GDPR-compliance

Steeds meer verzekeraars transformeren naar een digitale organisatie. De bescherming van persoonsgegevens is een ‘hot issue’, zeker in deze tijd met big data en Internet of Things. Interamerican, marktleider in Griekenland, pakt deze uitdaging met SAS aan.

Verzekeraar Interamerican bestaat al sinds 1969. Het bedrijf is actief in alle verzekeringsmarkten. Zo biedt Interamerican onder meer levens,- gezondheidszorg,- en vastgoedverzekeringen. Interamerican heeft meer dan 1 miljoen bedrijven en consumenten als klant. Interamerican is een pionier in het transformeren van de Griekse verzekeringsmarkt. De eerste directe verzekeringsdienst, dus zonder tussenkomst van een tussenpersoon, komt uit de koker van de Griekse verzekeraar.

Samenwerking

Na een eerdere samenwerking op het gebied van digital governance, kiest Interamerican wederom voor SAS voor een oplossing voor de bescherming van persoonsgegevens. Hiermee zet Interamerican een volgende stap richting General Data Protection Regulation (GDPR) compliance waarmee het klanten garandeert dat er op een veilige en juiste manier met hun persoonsgegevens wordt omgegaan.

GDPR-compliance

De technische infrastructuur van Interamerican en het gebruik van SAS for Personal Data Protection laten zien dat het bedrijf serieuze stappen zet om te voldoen aan de nieuwe EU GDPR waaraan alle organisaties die persoonsdata verwerken binnen de EU op 25 mei 2018 moeten voldoen. De oplossing van SAS biedt:

  • het creëren van een organisatiebrede ‘dictionary’ met definities van begrippen en duidelijke privacyregels;
  • de identificatie van persoonsgegevens welke in verschillende applicaties en databases van de organisatie zijn opgeslagen;
  • de implementatie en automatisering van interne processen voor het identificeren van persoonsgegevens, controle over de toegang tot deze data en registratie wie deze data gebruikt;
  • het in kaart brengen van hoe de datastromen tussen de systemen lopen;
  • assessment en evaluatie van mogelijke risico’s dat specifiek gebruik van data kan ontstaan;
  • de registratie van datalekken en het op de hoogte stellen van de lokale autoriteiten zoals Autoriteit Persoonsgegevens (en het ondersteunt de organisatie welke acties te ondernemen om het probleem op te lossen).

Versterken van de klantrelatie

“Dit is een helder voorbeeld waarin het bestaande data governance-raamwerk wordt uitgebreid om te voldoen aan de eisen die GDPR stelt”, zegt Olivier Penel, EMEA Data Management Business Director bij SAS. “Maar de insteek gaat veel verder dan alleen compliance; het legt de basis voor het versterken van de klantrelatie gebaseerd op vertrouwen en zorgt ervoor dat de organisatie persoonsgegevens nog beter kan benutten om klanten meer betrokken te houden en betere beslissingen te nemen.”

Transformatie

Xenophon Liapakis, CIO van Interamerican: “We zijn op weg onze organisatie te transformeren naar het nieuwe digitale tijdperk en het creëren van een lange termijn relatie met onze klanten die gebaseerd is op vertrouwen. De GDPR voegt daar een nieuwe uitdaging aan toe. Om hier op tijd aan te kunnen voldoen, hebben we SAS gekozen als strategische partner, omdat het een geïntegreerde end-to-end oplossing biedt. SAS for Data Protection helpt ons op tijd te voldoen aan de nieuwe GDPR-regelgeving en bevordert bovendien het vertrouwen van onze klanten.”

 

Reacties

Vieze data nog steeds het grootste knelpunt voor Data Scientists
27 november 2017 [11:15], 1094 views

Vieze data nog steeds het grootste knelpunt voor Data Scientists

Wie in Google de zoekterm ‘dirty data’ intikt krijgt binnen een halve seconde meer dan 8 miljoen resultaten waarvan ook veel van jaren geleden. Het probleem is dus b [...]

 

Lees meer  

SAS kondigt oplossing aan voor GDPR compliance
30 oktober 2017 [11:05], 685 views

SAS kondigt oplossing aan voor GDPR compliance

De GDPR dwingt organisaties maatregelen treffen om inzicht te krijgen in de manier waarop persoonsgegevens binnen hun organisatie worden verwerkt en beschermd. Om he [...]

 

Lees meer  

Hoe haal je businesswaarde uit de GDPR?
5 oktober 2017 [12:10], 1125 views

Hoe haal je businesswaarde uit de GDPR?

GDPR compliance is verre van eenvoudig. Welke maatregelen moet je treffen om de privacy van hun klanten en medewerkers te beschermen? En hoe haal je hier ook zakelij [...]

 

Lees meer  

Onderzoek: slechts 45 procent  heeft een gestructureerd plan voor GDPR
26 september 2017 [04:46], 701 views

Onderzoek: slechts 45 procent heeft een gestructureerd plan voor GDPR

SAS deed wereldwijd onderzoek naar de grootste uitdagingen en kansen die organisaties tegenkomen op de weg naar GDPR compliance. Hier de belangrijkste resultaten op een ri [...]

 

Lees meer  

Meer dan 70% van de organisaties verwacht verbetering van data governance door GDPR
7 juli 2017 [10:00], 1062 views

Meer dan 70% van de organisaties verwacht verbetering van data governance door GDPR

Bijna alle organisaties (98%) voorzien aanzienlijke uitdagingen door de invoering van de GDPR, zo blijkt uit recent onderzoek. Er is behoefte aan duidelijkere richtlijnen. 

 

Lees meer  

Verzekeraar Interamerican zet serieuze stappen richting GDPR-compliance
28 juni 2017 [03:35], 1189 views

Verzekeraar Interamerican zet serieuze stappen richting GDPR-compliance

Steeds meer verzekeraars transformeren naar een digitale organisatie. De bescherming van persoonsgegevens is een ‘hot issue’, zeker in deze tijd met big data en Internet o [...]

 

Lees meer  

Zo maak je een laagdrempelige start met GDPR compliance
29 mei 2017 [09:44], 1050 views

Zo maak je een laagdrempelige start met GDPR compliance

Gedurende de afgelopen maanden heb ik veel verschillende organisaties gesproken over de GDPR en bijeenkomsten over het onderwerp bijge [...]

 

Lees meer  

GDPR is onverwacht hulpmiddel voor de marketeer
1 mei 2017 [09:57], 1182 views

GDPR is onverwacht hulpmiddel voor de marketeer

Het einde van intrusive marketing is nabij. Door klantdata slim in te zetten, kunnen marketeers klanten en prospects op elk moment van gerichte boodschappen voorzien [...]

 

Lees meer  

Er is geen snelle route naar GDPR compliance
19 april 2017 [11:43], 1059 views

Er is geen snelle route naar GDPR compliance

GDPR compliant worden kost tijd en daar is gezien de deadline van mei 2018 nog maar weinig van over.

 

Lees meer  

In 5 stappen naar duurzame compliance
28 maart 2017 [10:22], 871 views

In 5 stappen naar duurzame compliance

De deadline van de GDPR is er sneller dan we denken. Daarom deze 5 praktische stappen voor duurzame compliance.

 

Lees meer